DATA  

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK

11.11.19

 

 

 

 

 

 

 

WTOREK

12.11.19

 

 

Kiełbaski białe delikatesowe na ciepło z keczupem, bułka wiejska, bułka kukurydziana, masło, mleko lub herbata z cytryną.

 

Zupa ziemniaczana z zieleniną, kluski łyżką kładzione z wędzonką,                                   kapusta czerwona gotowana,                          napój owocowy z czarnej porzeczki.

 

Sok marchwiowo jabłkowo pomarańczowy świeżo wyciśnięty,                  bułka maślana.

 

ŚRODA

13.11.19

 

Jajko z łezką majonezową i szczypiorem, pomidorki z mozzarellą i świeżą bazylią, chleb kanapkowy, chleb graham z ziarnami, masło, kakao lub herbata  z cytryną.

 

Zupa puree fasolowo ziemniaczane,                   potrawka z kurczaka i słupków warzywnych,                                   ryż parboiled,                                                             napój owocowy wiśniowy

 

 

Myszka-gruszka z biszkoptem

 

CZWARTEK

14.11.19

 

 

Talerz rozmaitości: wędlina, ser, papryka, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, pieczywo mieszane, masło, mleko lub herbata z cytryna.

 

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym i zieleniną,                           kotlet schabowy pod serową pierzynką,                                   ziemniaki z koperkiem,               buraczki zasmażane,

napój owocowy o smaku kiwi

 

Bakoma deser Satino czekoladowy, herbatniki jabłkowo cynamonowe.

 

PIĄTEK

15.11.19

 

 

Manna na mleku z sokiem malinowym, chałka z masłem , herbata owocowa.

 

Barszcz czerwony z pasztecikiem,                                 morszczuk panierowany,                            ziemniaki z koperkiem,                  mix sałat ze szpinakiem i papryką,

napój owocowy truskawkowy.

 

 

Słodki piąteczek: rogaliki drożdżowe z serem, mięta z cytryną.