DATA  

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK

20.05.19

 

Parówki wieprzowe na ciepło z keczupem, bułka wiejska, bułka kukurydziana, masło, mleko lub herbata z cytryną

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami,  kluski ślimaczki z masełkiem,                          napój owocowy pomarańczowy

 

Koreczki warzywno-serowe(rzodkiewka, ogórek konserwowy, papryka, pomidorki koktajlowe, ser żółty, mini mozzarella, wafle ryżowe, herbata owocowa.

 

WTOREK

21.05.19

 

 

Manna na mleku z sokiem malinowym, chałka z masłem, herbata z cytryną.

 

Krem z groszku zielonego, szynkówka   w sosie własnym, pyzy drożdżowe,                          kapusta gotowana,                                napój owocowy malinowy

 

 

Sałatka owocowa: brzoskwinie, ananas, arbuz, kiwi, winogrono.

 

ŚRODA

22.05.19

 

Talerz rozmaitości: pieczywo mieszane, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, szczypior, masło, kakao lub herbata z cytryną.

 

 

Zupa fasolowa z wędzonką, ziemniakami i zieleniną,                                     spaghetti po bolońsku,                                     napój owocowy truskawkowy.

 

Deser warstwowy: serek waniliowy, krakersy, krem mascarpone, mus malinowy, mięta z cytryną.

 

CZWARTEK

23.05.19

 

 

Serek śmietankowy,  dżem truskawkowy, masło, bułka krakowska, bułka chia, kakao lub herbata.

 

Zupa pomidorowa z makaronem, indyk z imbirową nutą,              bagietka,                                          różyczki brokuła i kalafiora z dipem czosnkowym,

napój owocowy kiwi

 

 

Kasza Kus Kus z prażonymi jabłkami i cynamonem.

 

PIĄTEK

24.05.19

 

 

Jajecznica ze szczypiorem, chlebek żytni, chlebek kanapkowy, masło, mleko lub herbata z cytryną.

 

Zupa cytrynowa z ryżem,               paluszki rybne z dorsza,  ziemniaki z koperkiem,                  surówka z młodej kapusty                   z marchewką i jabłuszkiem,                                    napój owocowy truskawkowy.

 

 

Jogurt Bakoma truskawkowy,                  chrupki kukurydziane.