DATA  

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK

24.06.19

 

Kiełbaski  śląskie delikatesowe na ciepło z keczupem, bułka zwykła, bułka kukurydziana, masło, mleko lub herbata z cytryną

 

Kapuśniak z młodej kapusty z zieleniną,                                         pierogi z serem,                           napój owocowy wiśniowy

 

Rogaliki z jabłkami,                          mięta z cytryną

 

WTOREK

25.06.19

 

 

Płatki Cini minis z mlekiem,                         bułka maślana z  masłem,                herbata z cytryną.

 

Krem kalafiorowy z zieleniną, paprykarz z kurczaka,                        ryż parboiled,                                       napój owocowy pomarańczowy.

 

Mix owocowy: nektarynka, winogrono, arbuz, truskawka

 

ŚRODA

26.06.19

 

Pasta jajeczna ze szczypiorem, bułka krakowska, bułka chia, masło, kakao lub herbata z cytryną.

 

Zupa z żółtej fasolki z ziemniakami i natką pietruszki, makaron zapiekany z kiełbaską, pieczarkami, serem, cebulą                  i keczupem,                                                     napój owocowy truskawkowy.

 

Koktajl truskawkowy, biszkopty

 

CZWARTEK

27.06.19

 

 

Szynka gotowana, ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewka, masło, chleb tradycyjny, chleb graham, mleko lub herbata.

 

Rosół z makaronem i zieleniną, gulasz wieprzowo wołowy z papryką i ogórkiem kwaszonym, bagietka,                                                  napój owocowy malinowy

 

Lody z bitą śmietaną          i polewą czekoladową.

 

PIĄTEK

28.06.19

 

 

Rogal pszenny, masło, dżem, kakao lub herbata z cytryną.

 

Zupa pomidorowa z ryżem, morszczuk panierowany, ziemniaki z koperkiem,                     surówka z białej kapusty,                napój owocowy czarna porzeczka.

 

Jogurt Bakoma morelowy,                herbatniki kakaowe